Циркулярні пилки і їх особливості

Для розпилу і обрізки деревини та іншого листового матеріалу використовують спеціальні електроінструменти. Існує безліч деревообробних пристроїв, серед яких почесне місце займає пила циркулярна. Вона незамінна на виробництвах, будівництвах і навіть в домашній роботі. Підібравши ріжучий круг, можна робити розпил не тільки дерева, а й металу і каменю.

Які бувають циркулярні пилки?

Існує кілька різновидів пил, які відрізняються характеристиками і особливостями застосування. Вивчивши параметри кожної моделі, можна підібрати оптимальний варіант для робіт.

Електропили поділяють на:

  • стаціонарні;
  • ручні;
  • професійні;
  • побутові;
  • заглибні;
  • акумуляторні.

Стаціонарна електропила також називається настільної і використовується для розпилу і різання дощок, деревних плит, гіпсокартону та іншого будівельного матеріалу. Основою під циркулярку служить рама, що закріплює прямокутний столик з отвором, з якого і визирає сама пила. Плоска поверхня дозволяє виробляти розпил дощок уздовж і поперек. Диск закріплений в одному положенні, тому немає можливості випилювати складні форми під різними кутами.

Станина виготовляється з чавуну або сталі. Це робить її міцною і максимально знижує рівень вібрації, що важливо при роботі. Але велика маса не дає можливості швидко і легко перенести установку на інше місце.

Ручна електропила працює від мережі і дозволяє обробляти матеріал під різними кутами і випилювати складні форми. Різальний пристрій мобільний і може зберігатися в гаражі або майстерні до потрібного моменту. При бажанні його також можна закріпити в спеціальній рамі, якщо потрібно обробити великі обсяги матеріалу. Ручні пили не поступаються в ефективності стаціонарним апаратам, відрізняються доступною ціною і широкими можливостями по обробці.

Професійна (промислова) циркулярка є стаціонарний пристрій з великою потужністю. Вона встановлюється на міцно закріплене підставу і оснащується системою плавного запуску. Це дозволяє повністю прибрати вібрації і забезпечити якісний і точний розпил. У професійних моделях передбачено кілька режимів швидкостей, що допомагає працювати з матеріалом різної твердості.

Деревина м'якої породи обробляється на низькій швидкості. Камінь і метал зажадають більшої потужності і дисків із спеціальним покриттям. На швидких оборотах двигун може сильно нагріватися і виходити з ладу. У професійному обладнанні використовується спеціальне реле, яке не допускає перегріву. З додаткових опцій можна відзначити швидку зупинку або блокування диска, можливість відведення стружки.

Побутова модель циркулярної пилки призначена для домашніх робіт. Ці пристрої малопотужні і не підходять для тривалого функціонування. Запчастини побутових електроінструментів не виносять безперервного навантаження, перегріваються і швидко виходять з ладу. Таку модель добре тримати на дачі і в приватному будинку, де при необхідності можна швидко розпиляти невеликий обсяг матеріалу.

Заглибна дискова пила вирішує проблеми з точністю розпилу. У цій моделі можна контролювати стан диска, що дозволяє дотримуватися точність до 1 мм. Коли пила знаходиться у вимкнутому положенні диск ховається в спеціальний кожух і опускається тільки в момент запуску пристрою. Заглибна дискова пила допоможе зробити підлогові роботи і вирізати отвори і прорізи в стільницях. Інструмент справляється з поздовжнім і поперечним розпилюванням, має додаткові опції.

Акумуляторна пила приваблює мобільністю. Але її ключовим недоліком є ​​нетривала робота. Заряду батареї вистачає на 1 годину, а ось на підзарядку піде від 2 до 4 годин. Цей варіант можна розглядати для будинку або дачної ділянки, коли доводиться працювати нетривалий час далеко від мережі.

Що можна робити циркулярною пилкою?

Електрична дискова пилка - корисна річ не тільки в промислових масштабах, а й в побутовому використанні. З її допомогою можна пиляти довгомірні дерев'яні бруси, обробляти будівельні матеріали, такі як ДСП, фанера, гіпсокартон і т. Д. Якщо затіяли ремонт і готові виконувати всю чорнову роботу самостійно, електропила допоможе впоратися зі стягуванням з міцної деревини, та й взагалі будь-яких підлогових покриттів.

Верстат циркулярки просто необхідний, якщо любите теслювати і створювати предмети інтер'єру. Вертикальний і горизонтальний розпил допоможе зробити авторські предмети інтер'єру. За допомогою циркулярки можна проводити обробку кам'яних елементів. Для цього знадобиться алмазний диск для твердих поверхонь.

Який фірми вибрати циркулярну пилку?

Серед розмаїття брендів рекомендуємо розглянути Holzmann і Zipper. Ці виробники вже довгі роки підтверджують лідерство на ринку обробних інструментів.

Електрична пила фірми Holzmann моделі ТК 255 - відмінний настільний інструмент. Вона оснащена плавним пуском і гальмом, є система пиловидалення, що дозволяє тримати робоче місце в порядку. Пила має максимальну потужністю 2,2 кВт, що допоможе робити швидкий і точний розпил деревини самих твердих порід. У моделі передбачено регулювання з можливістю здійснювати надріз під нахилом до 45 градусів.

У комплекті йде спеціальний куточок, з допомогою якого проводять похилу обробку. Важливою деталлю є функція збільшення робочого простору. Це дозволяє працювати з широкими заготовками. Особливу увагу виробники приділили захисту. Вона складається з захисного кожуха і системи запобігання випадкового запуску, а також подвійний ізоляції. Вся продукція від компанії Holzmann має сертифікати якості європейського зразка.

Електрична настільна пила від австрійського бренду Zipper подарує максимально комфортну роботу. Потужний трифазний двигун видає 2950 оборотів в хвилину. Подаючий стіл може збільшуватися в розмірах, що дозволяє працювати з великими дерев'яними заготовками і листами ДСП. У конструкції передбачено отвір для підключення стружкозабірающего пилососа.

Яку циркулярну пилку купити для дому?

Для робіт по дереву в домашніх умовах необхідно враховувати такі параметри:

  • потужність;
  • глибина пропила;
  • частота обертання диска;
  • робота під різним кутом;
  • функція роботи з металом;
  • Матеріал корпуса;
  • діаметр використання дисків;
  • додаткові функції.

Гарна потужність стане першим важливим параметром при виборі пилки. Саме вона визначає, який міцності матеріал ви зможете розпиляти і обробити. Потужність буде впливати і на вагу інструмента, якщо це ручна модель. Передбачайте цей момент, якщо плануєте працювати тривалий час.

Глибина пропила залежить від діаметра диска, а максимальний розмір встановлює виробник. У деяких моделях ця можливість буде обмежена. Чим більше диск в діаметрі, тим товщі заготовку зможете розпиляти. За продуктивність відповідає частота обертання. Високий показник не дозволити диску заклинити на твердих матеріалах.

Бажано, щоб верстат міг розпилювати заготовки не тільки під прямим кутом, а й в інших положеннях. Це значно розширює можливості. Непогано мати функцію роботи з металом. У приватних будинках і на дачних ділянках це може бути актуальною опцією для створення та ремонту огорож.

Коли не плануєте робити якісь специфічні роботи, може вистачити 1 діаметра. Якщо ж є далекосяжні плани, вибирайте моделі з можливістю використання дисків різних різних розмірів.

Додаткові функції теж не будуть зайвими: плавний спуск, спеціальний захист, відведення стружки і інші можливості поліпшать і полегшать роботу. Перед покупкою інструменту необхідно продумати мету і обсяги застосування, щоб точно розуміти, яку модель вибрати і без будь опцій точно не обійтися.

Консультації та замовлення

+38 067 822 68 75

замовити консультацію

sale@kma.ua

м. Луцьк, пров. Комунальний, 4

м. Київ, вул. Козелецька, 24, бізнес-парк "Відрадний"

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння