Види фрезерних верстатів і їх можливості

Сучасні виробничі підприємства не обходяться без якісного металообробного обладнання. Не останнє місце в цьому списку займають фрезерувальними верстати. Виконуючи великий спектр операцій, ці установки все частіше купуються і для домашніх невеликих майстерень.

Що таке фрезерний верстат?

Фрезерні верстати відносяться до спеціалізованого обладнання. З їх допомогою виконують обробку заготовок з металу, пластику і каменю, а також роботи по дереву.

Конструкція фрезеровочного обладнання складається з столу, станини, супорта, шпинделя і ріжучого сегмента. Станина - це монолітна фігура, не схильна до коливань і вібрацій. Через отвір в столі на супорт кріпиться вал, який можна регулювати і підлаштовувати під кожну окрему операцію. Зверху фіксується вставний шпиндель, а на ньому закріплюється ріжучий елемент. Це можуть бути диск, ніж або фреза.

Верстат виконує великий спектр операцій:

  • нарізування різьблення, шліців, зубів;
  • обробка поверхонь;
  • свердління і розточування;
  • нанесення орнаментів і написів;
  • зняття пазів;
  • створення тривимірних рельєфів;
  • свердління отворів під петлі.

Фрезерування має широке використання в ювелірній справі, меблевому виробництві та рекламної промисловості. Цей процес задіяний при виготовленні пластикових вікон, декорі інтер'єрів, а машинобудування просто було б неможливим без даного обладнання. Фрезерна обробка - неймовірно точна робота, а деталі, отримані з верстатів, мають ідеальну поверхню.

Крім того, існують операції, які можливо здійснити тільки на фрезерувальних верстатах, в тому числі нарізування зубів на шестерінці. Деякі моделі агрегатів дозволяють виробляти шестерні з прямим, евольвентним і косозубих зачепленням.

Деревообробні верстати використовуються для вибирання пазів і обробки кромок виробів. Застосовуючи знімні пристосування, можна виготовляти деталі складної конфігурації. Стаціонарний фрезерувальний верстат для дерева - це поширене обладнання для невеликих столярних майстерень, які працюють на дому. Вони можуть мати стандартний перелік операцій, а можуть бути професійними і застосовуватися для виробництва складних деталей і декоративних елементів.

Види фрезерних верстатів

Існує кілька різновидів агрегатів, які здійснюють різні операції. Тип управління може бути ручним, автоматичним або за допомогою системи ЧПК. Числове програмне керування значно прискорює процес обробки заготовок і підвищує продуктивність. По пристрою верстати бувають:

  • поздовжніми;
  • вертикальними;
  • горизонтальними;
  • токарно-фрезерними;
  • універсальними;
  • широкоуніверсальний;
  • настільними.

Поздовжні моделі дозволяють обробляти заготовки великих розмірів. Робоча поверхня розташовується горизонтально. Вона може бути рухома щодо фрезерної головки або, навпаки, фреза переміщається щодо зафіксованого столу.

На вертикальних верстатах фреза знаходиться зверху і перпендикулярно столу, розташованому горизонтально. У горизонтальних моделях робоча поверхня переміщується перпендикулярно або паралельно щодо шпиндельной дошки. На токарному обладнанні ви зможете зробити розточення і фрезерування на заготівлі будь-якої складності.

В універсальних агрегатах стіл має можливість повороту, а шпиндель фіксується горизонтально і розміщується перпендикулярно столу. Широкоуниверсальні моделі дозволяють проводити обробку деталей одночасно в декількох площинах. Настільний формат верстатів використовується для домашньої обробки виробів, що виготовляються поштучно. Він відрізняється невеликими габаритами і невисокою потужністю.

Варто відзначити, що найбільш ходовими моделями залишаються вертикально-фрезерний верстат і горизонтальна модель. На вертикальному верстаті буде можливість подовжити шпиндель і регулювати висоту робочого столу. Горизонтальне розміщення фрези дозволяє використовувати кінцеві елементи, робити більш глибокі рези і швидше отримувати деталі. Ці дві моделі виконуються в невеликих розмірах і використовуються для будинку в побутових роботах.

У типового верстата є 4 осі (точки повороту). Такий механізм дозволяє працювати верстату за різними схемами. Промисловий варіант, де обладнання підбирається з широким спектром завдань, може мати більше чотирьох точок повороту. Це допоможе проводити обробку під складними кутами, але це частіше потрібно на великих виробництвах.

Який фрезерний верстат вибрати?

Слюсарну обладнання коштує досить дорого, тому перед покупкою настійно рекомендуємо врахувати кілька важливих факторів:

  • Розмір заготовок - заготівля без проблем повинна міститися на робочій поверхні. Можливо, в роботі знадобиться використання лещат. Тоді відстань до шпинделя скорочується. Складіть висоти лещат і заготовки і подивіться, яка відстань залишається.
  • Потужність - цей показник регулює тривалість роботи установки і твердість матеріалів. Для металу немає сенсу вибирати малопотужний агрегат.
  • Установка і підключення - якщо плануєте використовувати верстат для фрезерування в домашніх умовах, він повинен підключатися до 220 В, так як не в кожному будинку є три фази (380 В). Сюди ж відносяться і габарити. Якщо це приватний будинок або дачну ділянку, де є можливість організувати окреме приміщення, верстат може бути стаціонарним. А для квартири вибирайте настільний агрегат.
  • Доступні діаметри свердління - уважно вивчайте характеристики верстатів перед покупкою. Знаючи про всі технічні можливості, будете максимально ефективно використовувати обладнання.

З огляду на ці характеристики, ви зможете швидко вибрати відповідну модель, відповідну необхідним вимогам. На сайті kma.ua ми пропонуємо широкий вибір фрезерувальних верстатів для різних завдань.

На фрезерному верстаті Holzmann BF16V можна проводити обробку торців, шліфування, свердління отворів і інші операції з заготовками невеликих розмірів. У агрегату високий рівень жорсткості, що робить роботу з деталями максимально точною. Заготівлю не веде в сторону, не підриває, виключається вібрація. Для цієї моделі доступні широкий спектр обертання і двоступенева регулювання.

Стійка агрегату дозволяє здійснювати обробку під різними кутами, що розширює можливість застосування верстата. Робочий стіл можна рухати для зручності оператора, а захисний екран запобігатиме потраплянню дрібних частинок.

Установка Holzmann BF25VL ідеальна для робіт з навантаженням в одну зміну. У комплектацію входять рухлива голівка, рухливий стіл, направляючі фрези, електродвигун, автоматична поздовжня подача. Модель має великий спектр швидкостей і двоступеневе регулювання. Верстат може похвалитися високим показником жорсткості.

Рухома головка фрези і робоча поверхня дозволяють здійснювати операції свердління і фрезерування під найскладнішими кутами. Це дає можливість розширити асортимент деталей і збільшити прибуток. Установка оснащується захисним екраном.

Фрезерний верстат з ЧПК Grand Central M950 зарекомендував себе як найефективніший агрегат в обробці деревних заготовок. Він працює на найвищих швидкостях і видає максимум ефективності в порівнянні з іншими моделями. Верстат виконує операції з свердління, фрезерування, гравірування, різання і 3D-завданнями. На цьому агрегаті можна виконувати обробку з 4 сторін одночасно. Верстат оснащений лазерної вимірювальної технологією, яка забезпечує високу точність обробки.

Вибираючи обладнання, завжди думайте про перспективу. Якщо в майбутньому плануєте розширення виробництва, немає сенсу купувати малопотужний агрегат і економити за рахунок малої кількості операцій. Робіть вибір на користь сучасних і більш універсальних моделей.

Консультації та замовлення

+38 067 822 68 75

замовити консультацію

sale@kma.ua

м. Луцьк, пров. Комунальний, 4

м. Київ, вул. Козелецька, 24, бізнес-парк "Відрадний"

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння