Топ генераторів для дому 2024: Рейтинг найкращого генератора в Україні

Ситуація з електроенергією в Україні плачевна, і, за словами високопосадовців, покращення найближчим часом не передбачається. Обіцяють, що виключення світла будуть ще частішими і довшими, а цьогорічна зима - досить складною.

Сумно, звичайно, але вихід є завжди. Поки на вулиці тепло, а довгий світловий день дозволяє виконувати всі справи, є час обрати і придбати підходящий генератор для дому.

У цій статті ми розкажемо, які є генераторні установки, їхні плюси і мінуси та як підібрати цей прилад відповідно до своїх потреб. А ще експерти нашої компанії провели аналіз ринку і склали список ТОП-5 кращих генераторів для побутового використання! Читайте, аналізуйте і обирайте!

А вигідно купити генератор для дому можна на сайті KMA.UA, де представлене високоякісне енергогенеруюче обладнання для будь-яких потреб. На всі товари надається гарантія та гарантійне обслуговування, що дозволяє бути впевненим у надійній і тривалій службі придбаного генератора.

Що таке генератор і як він працює

Генераторна установка - це пристрій, який енергію механічного руху перетворює на енергію електричного струму. І ось як це відбувається.

Рухома частина генератора (ротор) запускається двигуном і виробляє магнітне поле У цей час котушки, розміщені на нерухомій частині (стартері), роблять обертові рухи. В момент, коли витки котушки і силові лінії магніту пересікаються, і генерується електроенергія.

Види генераторів і їх характеристики

Кількість котушок, якими оснащена установка, визначає кількість фаз на виході. Відповідно, електричні генератори для дому поділяються на два види:

Однофазні

Мають одну котушку і генерують одну фазу змінного струму. Підтримують вихідну напругу 230 В.

Трифазні

Мають 3 однофазні обмотки і продукують три незалежні одна від одної фази. Можуть забезпечувати 2 типи живлення - однофазне 230 В і трифазне (380 В).

Обираючи генератор за кількістю фаз, слід визначитися, які прилади ви будете до нього підключати.

Якщо у вас немає обладнання на 380 В або його можна не використовувати під час відсутності основної подачі електроенергії, доцільно придбати однофазний генератор з підходящою потужністю (про її розрахунок поговоримо трохи пізніше).

Трифазний генератор потрібний, якщо є багато техніки, що живиться від мережі 380 В, і потреба у її постійній роботі. Якщо ж ви плануєте придбати таку установку як універсальне джерело живлення для приладів і 230, і 380 В, врахуйте кілька моментів.

  • Потужність приладу рівномірно розподіляється на всі фази. Так, якщо ваш генератор має 6 кВт, на кожну фазу виділяється по 2кВ, і підключити однофазну техніку 3 кВт ви не зможете.
  • Для коректної роботи генератора необхідно рівномірно розподіляти навантаження між фазами - різниця споживаної потужності не повинна бути більше 25%
  • Таку установку потрібно завантажувати на повну, інакше це просто буде даремна витрата палива.

Підсумовуючи, скажемо так: однофазні міні генератори для дому більш доступні по ціні, простіші у використанні та економічніші. Але якщо потрібно підключати велику кількість техніки, що працює на різних фазах, необхідна трифазна установка.

Другий критерій поділу енергогенеруючих приладів - це тип живлення, за яким виділяють бензинові, дизельні та газові генератори. У побуті в основному використовуються перші дві групи. Про них і поговоримо детальніше.

Що краще бензиновий чи дизельний генератор?

Перш ніж відповісти на це запитання, окремо розглянемо кожну категорію.

Головна перевага, яку має бензиновий генератор для дому, це більш доступна ціна. При однакових робочих характеристиках вартість установок на бензині на 30-40% нижча, ніж дизельних. Ще вони компактні, мають невелику вагу і не так сильно шумлять.

Звичайно, є і мінуси: більший розхід палива, а відповідно, і досить дороге обслуговування, та обмежена тривалість роботи. Після кількох годин використання такий генератор потрібно на 2-3 години виключати для відпочинку. Що, в принципі, при графіку відключень 4 на 4 години є досить прийнятним варіантом.

А тепер - про обладнання на дизелі: головна його перевага - можливість тривалої безперервної роботи (тривалість залежить від об’єму паливного бака) та економічне використання палива. Але, як вже говорилося, дизельні установки дорожчі, а ще - досить шумні, що може створювати дискомфорт мешканцям будинків поблизу.

Купити дизельний генератор для будинку є сенс, коли електроенергія відсутня по кілька діб і потрібно забезпечити тривале живлення потужних приладів (наприклад, опалювального котла). У такому випадку, заплативши за генератор більше, ви згодом зекономите на його обслуговуванні.

Для кращого розуміння різниці між дизельними та бензиновими генераторами ознайомтеся з таблицею їх порівняльних характеристик.

Параметр Бензиновий генератор Дизельний генератор
Максимальна потужність 10 кВт Повітряне охолодження - 15 кВтРідинне охолодження - до кількох мВт
Розмір і вага В основному невеликі Більші, ніж у бензинових
Тривалість роботи і відпочинку 2-8 год роботи/ 2-3 год відпочинку Тривала робота (час залежить від об’єму паливного бака)
Рівень шуму Середній Вищий, ніж у бензинових
Вимоги до встановлення Під відкритим небом або у приміщенні з окремою вентиляцією Спеціально облаштоване приміщення
Вимоги до температури Від -20 до +40 ℃. При нижчих чи вищих температурах потрібне встановлення у приміщенні Від -10 до +40 ℃. При нижчих чи вищих температурах потрібне встановлення у приміщенні

Як вибрати потрібну потужність генератора?

Ми підготували покрокову інструкцію, як правильно розрахувати потрібну потужність, обираючи генератор для дому.

  1. Проведіть інвентаризацію наявних у вас електроприладів і випишіть їх максимальну потужність.
  2. Розподіліть прилади за важливістю (необхідні, важливі, неважливі). Це дасть змогу визначити, яку техніку потрібно буде підключати обов’язково, а яку - по можливості).
  3. Порахуйте загальну максимальну потужність обладнання, яке буде підключене до генератора постійно і одночасно. Додайте 30-40% і отримаєте потрібну потужність генератора.

Якщо говорити про мінімальну потужність побутової енергогенеруючої установки, то це не менше 1,5 кВт. Якщо ж хочете мати певний запас потужності, доцільно купити генератор для будинку 5 кВт і більше.

Тепер ви знаєте, які є види генераторів і за якими параметрами їх вибирати.

Прийшов час розповісти вам про найкращі генератори для дому! Але перед цим поговоримо про такий важливий нюанс, як нестабільна напруга.

Чутливі до стрибків напруги прилади (наприклад, холодильники) при її різких перепадах можу вийти з ладу. Убезпечитися від такої ситуації можна двома способами:

  1. Обрати генератор з функцією AVR (стабілізатором напруги), що тримає напругу на стабільному рівні
  2. Купити інверторний генератор для дому. Ці енергогенеруючі пристрої завдяки електронному блоку керування захищені від перепадів напруги і видають електроенергію високої якості.

Ну а тепер можна переходити до найцікавішого: які ж генератори купити рекомендують фахівці компанії “КМА Україна”?

ТОП генераторів для дому 2024: 5 найкращих варіантів

Шукаєте ви генератор для дачного дому чи установку для котеджу, у нашому рейтингу таке обладнання точно є! Адже ми обрали п’ять найкращих генераторів з різними робочими параметрами, серед яких кожен знайде варіант для своїх потреб. А ще наші номінанти - це не просто генератори, а справжні комплекти незламності! До кожного з них у подарунок додається портативна газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл! З таким набором точно вистоїмо!

Наш список ТОП-5 відкриває інверторний генератор Tvardy T05015, який відмінно підходить для живлення найчутливіших приладів завдяки поєднанню інвертора з висококласним автоматичним стабілізатором напруги (AVR)! Ось що ще можемо про нього розповісти:

  • Вихідна напруга - 230 В;
  • Максимальна потужність - 2 кВт, постійна потужність - 1,6 кВт;
  • Тип палива - бензин;
  • Паливний бак 4,1 л з індикатором рівня палива;
  • Мідна обмотка;
  • 2 розетки 230 В та 2 USB розетки;
  • Тиха робота завдяки звукоізолюючому корпусу, відмінній амортизації та вдало підібраному глушнику;
  • Мобільний і легкий у транспортуванні завдяки невеликому розміру і вазі.

Ще один наш номінант - бензиновий генератор MAST GROUP Т3500, здатний забезпечити живленням основні прилади у будинку.

  • Вихідна напруга - 230 В;
  • Максимальна потужність - 2,8 кВт, постійна потужність - 2,65 кВт;
  • 1 розетка 230 В;
  • Об’єм двигуна - 163 см3;
  • Автоматичний регулятор напруги AVR;
  • Мідна обмотка;
  • Датчик рівня палива;
  • Лічильник мотогодин.

Наступний у списку найкращих - бензиновий генератор MAST GROUP RD9500E, потужності якого вистачає навіть на енергоємну техніку!

  • Вихідна напруга - 230 В;
  • Максимальна потужність - 7,5 кВт, номінальна потужність - 7 кВт;
  • Електростартер і ручний стартер;
  • Тривалість безперервної роботи при навантаженні 50% становить 15 годин, при навантаженні 100% - 8 годин;
  • 2 розетки на 16 А для побутової техніки і 2 - на 32 А для потужних приладів;
  • Повітряне охолодження двигуна;
  • Датчик рівня мастила в картері;
  • Мідна обмотка для стабільності вихідної напруги;
  • Міцна сталева рама;
  • 2 колеса і ручки для зручності транспортування.

Якщо ви хочете купити генератор для будинку 3 квт і бути впевненими у його надійності, зверніть увагу на дизельний генератор MAST GROUP YH4000AE!

  • Вихідна напруга - 230 В;
  • Максимальна потужність - 3 кВт, номінальна потужність - 2,8 кВт;
  • Об’єм паливного бака - 12 л;
  • Економне використання палива (0,25 л/год);
  • Електростартер і ручний стартер;
  • Захист від перенавантаження, високих температур і низького рівня мастила;
  • 2 розетки на 16А.

Ну і ще один наш фаворит - дизельний генератор MAST GROUP YH11000AE, який відмінно підходить для енергозабезпечення не лише будинку, а й торгових точок і офісів, а ще може служити мобільним джерелом живлення для комунальних і дорожніх служб.

  • Вихідна напруга - 230 В;
  • Максимальна потужність - 8,5 кВт, номінальна потужність - 8 кВт;
  • 1 розетка на 16 А та 1 - на 32 А;
  • Об’єм паливного бака - 17 л;
  • Об’єм двигуна - 667 см³;
  • Тривалість безперервної роботи - 5 годин;
  • Автоматичний регулятор напруги AVR;
  • Електрозапуск/ Ручний запуск;
  • Лічильник мотогодин;
  • Захист від перенавантаження;
  • Колеса для зручності переміщення.

Наш список ТОП-5 не має місць і переможців, адже кожен з представлених пристроїв відмінно зарекомендував себе в роботі і кожен призначений для різних умов і задач. А щоб ви могли вибрати обладнання з оптимальними для вас показниками, ми підготували таблицю порівняльних характеристик представлених генераторних установок.

Параметр Tvardy T05015 MAST GROUP Т3500 MAST GROUP RD9500E MAST GROUP YH4000AE MAST GROUP YH11000AE
Вихідна напруга 230 В 230 В 230 В 230 В 230 В
Потужність 2 кВт/1,6 кВт 2,8 кВт/2,65кВт 7,5 кВт/7 кВт 3 кВт/2,8 кВт 8,5 кВт/8 кВт
Регулювання напруги Інвертор+AVR+Мідна обмотка Мідна обмотка+AVR Мідна обмотка Мідна обмотка Мідна обмотка +AVR
Кількість розеток 2 на 230 В та 2 USB 1 на 230 В 2 на 16А і 2 на 32А 2 на 16А 1 на 16А 1 на 32 А
Тип палива Бензин Бензин Бензин Дизель Дизель
Витрата палива Висока Висока Висока Економічна Економічна
Рівень шуму 62 дБ 75 дБ 80 дБ 92 дБ 96 дБ
Габаритні розміри 526х305х425 мм 605х445х465 мм 695х525х580 мм 650х500х550 мм 744х541х710 мм
Вага 19,5 кг 45 кг 98 кг 73 кг 140 кг
Додаткова комплектація Газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл Газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл Газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл Газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл Газова плита Orcamp CK-505 і 4 газових картриджі 400 мл

Встигніть вчасно купити генератор для дому в інтернет магазині KMA.UA, щоб завжди бути зі світлом! А якщо потрібна кваліфікована консультація, наші менеджери раді допомогти!

Часті запитання

Проаналізувавши запити користувачів мережі, ми обрали найбільш актуальні питання про генератори і підготували відповіді на них.

Які генератори кращі для дому?

Ті, що закривають ваші потреби. Якщо говорити про потужність, то для дачі, де потрібно забезпечити світло, холодильник і телевізор, достатньо буде і 2 кВт. Для будинку, де постійно працюють кілька електроприладів, - від 3 до 5 кВт. Ну а якщо треба живлення потужної професійної техніки, необхідна потужність генератора 6 і більше кіловат.

Який генератор можна поставити в квартиру?

Встановлювати генератор у замкнутому просторі, яким, по суті, є квартира, категорично заборонено. Навіть якщо ви розмістите його на балконі, чадний газ, який не має запаху, буде поступово накопичуватися і серйозно шкодити здоров’ю, аж до летальних випадків. До того ж це шумне обладнання, яке буде порушувати комфорт ваших сусідів.

Як вибрати потужність генератора?

Визначитися, які прилади ви будете використовувати постійно і одночасно, і знайти їх загальну максимальну потужність. У генератора цей показник має бути більшим на 30-40 %.

Як вибрати генератор для дому?

При виборі враховуйте такі параметри, як потужність та інтенсивність експлуатації приладу. Бажана потужність генератора має бути на 30-40% більшою, ніж загальна максимальна потужність електроприладів, які ви будете включати одночасно. Для короткострокової роботи час від часу краще придбати бензиновий генератор. Якщо ж потрібно тривалий час забезпечувати роботу кількох потужних приладів, беріть установку на дизельному паливі.

Що можна підключити до генератора 5 квт?

Такої потужності вистачить практично для всіх побутових приладів у домі (холодильник, телевізор, пральна машинка та інші).

Як довго може працювати генератор?

Точної відповіді на це питання немає, адже тривалість роботи залежить від моделі генератора. Якщо говорити в загальному, середній час роботи бензинової установки - від 2 до 8 годин, дизельної - від 5 годин до кількох діб.

Що таке інверторні генератори?

Це компактні енергогенеруючі пристрої, що мають спеціальний електронний блок, головна задача якого - видача струму з регульованими параметрами. Головною перевагою інверторних генераторів є захист приладів від стрибків напруги.

Де можна поставити генератор?

Таке обладнання можна встановити або на відкритому повітрі, або у спеціально обладнаному приміщенні. У першому випадку виберіть сухе місце з твердою, рівною поверхнею і подбайте про навіс, який захищатиме генератор від опадів.

Приміщення для генератора має бути відокремленим від житлових, обов’язково оснащене потужною вентиляцією і системою відведення відпрацьованих газів. Забороняється встановлювати генератор у квартирах та інших замкнених просторах!

Консультації та замовлення

+38 067 822 68 75

замовити консультацію

sale@kma.ua

м. Луцьк, пров. Комунальний, 4

м. Київ, вул. Козелецька, 24, бізнес-парк "Відрадний"

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння